Juharszirup 350g
A Juharszirup 350g terméket a Ostatní gyártótól a gourmeat.hu oldalon 3000 Ft - ért találja. 3000 Ft Ellenőrizd az elérhetőséget
Leírás
A juharszirup eredete A világon több mint 200 juharfajta létzeik, és ebből számtalan alkalmas is a juharnedv kinyerésére, azonban magát a juharszirupot elsősorban az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar fa nedvéből állítják elő. A fa nedvét eredetileg az indiánok fedezték fel, majd használták az étkezésben. Napjainkban Kanadában készítik a legtöbb juharszirupot. A juharszirupot színük, fényáteresztő képességük, ízük, intenzitásuk szerint A-tól D-ig osztályozzák. Utóbbi a legsötétebb, legintenzívebb. Ez nem minőségre, hanem kizárólag intenzitásra vonatkozó besorolás, ami több tényezőtől függ, mint a juhar fajtájától vagy az időjárástól. A juharszirup felhasználása A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer, mely állagában és színében is hasonlít a mézre, ízében kicsit eltér. Lágyabb, kellemesebb. Sok aminosavat, vitamint, ásványi anyagokat tartalmaz. Süteményekhez, desszertekhez, palacsintákhoz ajánlott. A juharszirup hatása Számtalan vitamint (pl B1-vitamin, B5-vitamin), ásványi anyagot (kalcium, vas, magnézium, cink, réz, mangán,szelén) tartalmaz, kalóriaértéke alacsonyabb a fehér cukorénál, kevésbé terheli a szervezetünket. Mindemellet még immunrendszerünket is támogatja. Összetevők Juharszirup A juharszirup tárolása Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban. A juharszirup kalória tartalma: 100 g-ban 260 kcal A juharszirup glikémiás indexe: közepes Tápérték 100 g-ban Egy adagban (50 g) RI%* (50 g-ban) Energiaérték 1100 kJ / 260 kcal 550 kJ / 130 kcal 7% Zsír - Telített zsírsav 0 g 0 g 0 g 0 g 0% 0% Szénhidrát - Cukor 65 g 65 g 32,5 g 32,5 g 13% 36% Rost 0 g 0 g - Fehérje 0 g 0 g 0% Só** 0,01 g
Eladó: Heavenuts