

ORBÁNCFŰ - gyógynövény
Biztos ismeri. Magas, évelő nővény, amelynek gyógyhatásai egész az antikvitástól ismeretesek, otthon van egész Európában. Erősíti az idegrendszert, emésztőrendszert és elősegíti a gyógyulást. Egyszerűen az orbáncfű állandó növény a gyógynövény kertekben. Már több ezer éve.
Összetétel
Orbáncfű 100%A gyógynövény főzete és íze
Az orbáncfű főzete világos, narancssárga színű, és jellegzetesen gyógynövényes illatú. A főzete megkóstolása után kellemes édes ízt érezhet, amelyet enyhén fanyar, és keserű íz követ. Az orbáncfűből készült főzetet egy kanál mézzel ízesítheti.
A gyógynövény eredete
Az orbáncfű (Hypericum perforatum), körülbelül 60 cm magas növény, melynek az ókor óta tulajdonítanak előnyös tulajdonságokat. Már a görög orvos, Pedanius Dioskoridés is tett említést a növényről, mivel a gyógynövény megállítja a menstruációs vérzést, és erősen vízhajtó hatású. A borral együtt készített főzetét kígyómarás ellen alkalmazták. A meggyújtott orbáncfű füstje tisztítja a levegőt, és elűzi a rossz szellemeket. A keresztények sok becenevet adtak a növénynek, de a leggyakrabban Szent János gyógynövényének nevezték, mert úgy hitték, hogy Keresztelő Szent János átszúrt nyelvéből kifolyt véréből nőt ki a növény. Ennek a fás szárú gyógynövénynek a virágai jellegzetes sárga színűek. Európában, Északnyugat-Kínában, Afrikában, és Kis-Ázsiában is találkozhatunk a növénnyel.
Az orbáncfüvet leggyakrabban a virágzása idején takarítják be, azaz júliusban és augusztusban. A betakarítása ideálisan száraz időben, 10 óra körül történik. Ebben az órában tartalmazza a gyógynövény a legtöbb illóolajat. A füvesasszonyok a gyógynövényt csokrokba kötik, és így lógatják fel, hogy kiszáradjanak, mindezt árnyékos helyen teszik. A szárítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 ° C-ot.
A friss orbáncfüvet is fel lehet használni tinktúrák, vagy olajok előállítására.
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le az orbáncfüvet 100 ° C hőmérsékletű forró vízzel 1teáskanál 2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1-2 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 15 perc(fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

TEASZŰRŐ PERMANENT NAGYSÁG L

Papír filter S - bögrébe

Szűrő gyógynövényekre gömbölyű ø 62mm
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
