

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
Pu Erh-ok királya, a föld uralkodója mezőgazdasági trágyák és permetek nélkül. A BIO korona nagyon jól áll neki. A tea elődjét nagyon érdekes gyártási folyamattal imádják az eredeti íz tisztelői is és az egészséges életmód követői. Fogyassza melegen vagy jegesen King of Pu Erh BIO mindig gondoskodik a jó kedvéről.
Összetétel
100%A tea főzete és íze
A King of Pu Erh Bionak gesztenyebarna főzete van. Az íze komplex, puha, földes tónusokkal ötvözve, amely már hagyományosan hozzá tartozik a Pu Erh ízéhez. A fanyar aromája a fogyasztója számára nagyon frissítő hatású.
Ezek a teák kiválóak melegen, de jeges tea formájában is nagyon kitűnőek.
A tea eredete
Az első osztályú Pu Erht Dél-Kínából, Yunnan tartományból szállítjuk. A tartomány a hagyományos teabástyák közé tartozik, így nem meglepő, hogy innen származnak a legjobb minőségű zöld teák, és a Pu Erh teák. Az utóbbit „vörös tea” név alatt is megtalálhatja. A nevét a főzetéből kifolyólag kapta, mivel gyönyörű vörös színű, a fekete teáktól továbbá a különleges elkészítési módjában is különbözik. A Pu Erht – az úgynevezett utólagos erjedéssel készítik el. Ennek köszönhetően egyedülálló egészségügyi hatásai vannak. Ezért a Pu Erh elnyerte a kínai penicillin becenevet.
Yunnan délnyugati részén, a Mekong-folyó alsó folyamán találjuk Pu Erh városát. 1300 méter tengerszint feletti magasságban található, meleg és nedves szubtrópusi klímával rendelkezik. A legmelegebb hónap júniusban (23 ⁰C) a leghidegebb január (14 ⁰C) van. Nem csoda, hogy a júniusi
esőzések az éves csapadék 70% -át teszik ki. Pu Erh városáról nevezték el az eredeti kínai teát is, amelyet nem lehet más teával összekeverni.
A Pu Erh-t szórt-szálas tea formájában, vagy a legkülönbözőbb formákba préselve értékesítik. A King of Pu Erhre az első eladási forma a jellemző. A tealeveleket az ősrégi teafákhoz hasonló teacserjékről gyűjtik össze. Nagy levelük van, Kínában Ta-Jie-nak (nagy levél) nevezik. Manuálisan gyűjtik őket össze, egy teabimbóhoz körülbelül 3-4 tealevelet szaggatnak. A betakarításuk után hagyják őket elhervadni, majd nagy serpenyőkön felmelegítik. Ezt a lépést az "öld meg a zöldet"lépésnek hívják. Ebben a folyamatban az enzimek természetes oxidációját leállítják (ha folytatódna az oxidáció, akkor az fekete teát eredményezne). A teát különböző módon hengerelik és préselik, végül kiszárítják, leggyakrabban napsütésben. Ebben a szakaszában a teát Mao Cha-nak hívják, a tea vagy eladásra kerül a piacon, vagy azt további feldolgozásra szállítják. Ha további feldolgozásra kerül a tea, az alkalmazottak a teát benedvesítik, egy kupacba hordják, és hagyják erjedni. A tealeveleken a baktériumok és a gomba törzsek természetesen megtalálhatók, amelyekre a nedvesség jó hatással van, így a Mao Cha néhány nap, hónap, vagy akár néhány év alatt egyedülálló Pu Erhré változik. Abban a pillanatban, amikor az ültetvényvezető, és a kóstolók befejezettnek érzik a folyamatot, a teát átválogatják, gőzölik, és sajtolják.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PU ERH SUPER BIO

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
