

PU ERH BEENG CHA - 357g
Vigyázat: Ez korlátozott kiadása az egyedülálló Pu Erhnek a Yunnan tartományból. Az öreg és vad teafák sajtolt leveleit a teaimádók a teák mennyországának tartják. Kis türelmet igényelnek a kóstolás során. De aki a különleges föld ízt megszokja, többé nem enged belőle. A minőségi Pu Erhből készült lapos kalácsok nemcsak örömöt hoznak, de frissességet és jókedvet is.
Összetétel
Vörös tea Pu Erh 100%A tea főzete és íze
A Pu Erh Beeng Cha nagyon sötét színű, és különleges, földes ízű főzetet ad. És nem csak azt. Aki figyelmesen tanulmányozza a tea tónusait, felfedezheti a sima, és egyben a keserű utóízét is. Ennek a Pu Erhnek mézes, és földes az illata.
A tea eredete
Ha a teaszakértők azt hallják Yunnan, rögtön a kínai tartomány jut az eszükbe, ahol ezer éves hagyománya van a tealevelek termesztésének, betakarításának, és a feldolgozásának. Az ország délnyugati részén, a hegyvidéken található. Enyhe éghajlat, és hosszú vegetációs időszak jellemzi. Yunnanban a telek meglehetősen melegek, a legtöbb csapadék június, és augusztus között esedékes. A terület nem túl gazdag szántóterületben. A teakertek a hegyoldalakon találhatók, gyakran nagyon nehezen megközelíthetők. Ezek a feltételek különösen azokra a teakertekre igazak, amelyekben a legrégibb kínai teafák (Camellia sinensis) nőnek. Éppen ezeknek a teacserjéknek a leveleiből gyártják ritka Pu Erht.
Alapvetően a teát két lépésben állítják elő. Az első lépésben a Mao Chat állítják elő, Pu Erht (pchuer, pchu-er) pedig a másodikban. A Mao Cha egy közbenső termék – teát hasonlóan dolgozzák fel, mint zöld teát. A sheng pchu-eru, azaz a friss típusú tea gyártása során a Mao Chat megpárolják, így lágyítják meg a száraz tealeveleket, ennek köszönhető, hogy a tealeveleket különböző formába alakíthatják. A tea ezután (több éven át) stabil körülmények között érlelődik, a leveleken természetesen előforduló baktériumok segítségével.
A Mao Cha feldolgozásának a második módja - az érett típus. A leveleket nem préselik, de megnedvesítik, vastag rétegekbe rakják, ponyvával leborítva több órán keresztül párolják. Ez elősegíti a baktériumok aktivitálását, így gyorsan fermentálódik. Csak ez után a folyamat után préselik, vagy szárítják, és szálas Pu Erh-ként értékesítik. A magas minőségű Pu Erh minél idősebb, annál intenzívebb az íze.
Ez a fajta tea az egyetlen tea, amely megfelelő tárolás mellett évtizedekig teljes aromájú marad. Igaz, hogy a tárolásának az ideális feltételei épp a „születése” helyén van. Az európai levegő száraz a Pu Erha számára, és a teát inkább károsíthatja.
Amikor valaki a Pu Erh fizikai, és a szellemi jólétére gyakorolt hatásairól beszél, gyakran úgy említi, mint a "kínai penicillin". Ezenkívül Pu Erh felfrissíti az elmét, elkerüli a rossz hangulatot, és elősegíti a jó emésztést.
A sütemények súlybeli eltérése: + - 10 g.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MEGGYES KÍSÉRTÉS - gyümölcs tea

GYENGÉD LIME - gyümölcs tea
