

JAPÁN MATCHA KIKYOU BIO - zöld tea
A szavak nem elegek. Leírni pár mondatban ezt az egyedülálló ízű, nagyszerű illatú és gondosan előállított zöld púderes teát még az ősi japán mestereknek és a jelenlegi Matcha imádóknak se sikerült. A tiszta zöld színét egyszerűen látni kell, a szétkeverését a forró vízben át kell élnie. Csak akkor lesz a Matcha tökéletes. Ebben az esetben a Matcha BIO prémium minőségben!
Összetétel
Zöld tea Japán MATCHA BIOA tea főzete és íze
A Matcha Kikyou BIO zöld tea az igazán gazdag ízével tűnik ki a többi tea közül, amely az édes, és a kissé fanyar ízű italok rajongóinak fog elsősorban örömet okozni. A tea a felhabarása után friss zöld italt hoz létre, amely ugyanolyan lágy, mint a tejszín. Persze az umami figyelemre méltó íze, amely kissé a tenger ízére hasonító íz is megjelenik a tea minden egyes kortyában.
A tea eredete
A japán, Shizuoka prefektúrából (Shizuoka-ken) kerül a japán teák 40 százaléka a világba. A teakerteket a 13. század közepén szerzetesek alapították. Azóta Shizuoka jelentős japán teahellyé vált. Mivel a gazdák a zöld teák széles skáláját állítják elő, a prefektúra az egyik legváltozatosabb beszállítók közé tartozik. A Shizuokaból származó teák kiváló minősége mögött nem csak a teamesterek több ezer éves tapasztalata, hanem az egyedülálló természeti adottságok is állnak. A Suruga-öböl, csendes-óceáni régióját a Fuji Szent hegysége jellemzi. Valóban, a shizu-t „nyugodt”, az oka -t „domb” -ként fordíthatnánk le. A helyi éghajlat nedves szubtrópusinak nevezhető, a nyarak melegek, és nedvesek, a telek enyhék. Érdekességként elmondható az is, hogy Shizuoka-ba síelni is járnak a turisták. A régió hegyvidéki északi része kiváló sportolási feltételeket biztosít számukra. A Matcha teákat nem könnyű elkészíteni, a pontos gyártási folyamatát szinte lehetetlen megtudni. Az összes teakert nagy titokban tartja. Annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy a Matcha előállítása igazából már néhány héttel a tealevelek betakarítása előtt elkezdődik, amikor a dolgozók nádból készült szőnyeget terítenek az ültetvények fölé. A teacserjék a félárnyékban több klorofillt, és hasznos aminosavat termelnek, és a levelek is erősebb, zöldebb színűek, és egyedibb, kifejezőbb ízűek lesznek. Csakis a legfiatalabb tealeveleket takarítják be, melyeket a betakarításuk után rögtön megpárolják, így megállítják az enzimek természetes oxidációját. A Matcha Kikyou BIO sajátossága az előállításának a közbenső lépése, amikor is a tealevelekből először a Tenchát állítanak elő (ismételt megpárlással leállítják az enzim oxidációját), ezután következik a Matcha klasszikus termelése - azaz a szárítása, a szárak és a vénák eltávolítása, valamint a gránit kövek közötti porrá zúzása. Az eredménye nagyon finom zöld por, amelyet légmentesen, zacskókban, vagy dobozokban kell tárolni.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz és öntse le forró vizzel (körülbelül 1dcl).
- Használjon teapamacsot a Matcha felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

























Tanácsra van szüksége?

11. 26.
11. 26.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MATCHA TEAKEVERŐ - CHASEN

RAGYOGÓ MANGÓ - gyümölcs tea
