

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO
A teakészítés mestere által létrehozott jade harmat. Így hangzik a Gyokuro Takumi szókapcsolat szabad fordítása. Afelől természetesen nincs kétség, hogy a japán teamesterek valóban az iparág élvonalába tartoznak. Ha mégis rátalálnánk valakire, aki e téren szkeptikus, akkor miután megkóstolta a Kyushu szigetének gyönyörű természetével tökéletes összhangban termesztett Gyokuráját, azonnal megváltoztatja a véleményét.
Összetétel
Zöld tea Japan Gyokuro BIO 100%A tea íze és főzete
A tea főzete gyönyörű arany színű, zöld tónusokkal. A tea a frissességével, a váratlan édességével, a gyógynövényes jegyeivel és a jellegzetes umami ízével fogja meglepni.
A tea eredete
Japán legdélibb szigete, Kyushu a hatalmas, aktív Aso vulkánjáról híres. Ennek köszönhetően a felkelő nap országának ezen a részén nincs hiány tektonikus tevékenységből, meleg forrásokból és ásványi anyagokban gazdag talajból. Főleg az utolsó említés add választ arra, hogy miért épp itt találhatók meg a leghíresebb teaültetvények, amelyek specialitása a zöld teák.
Az egyik a Kagoshima prefektúrában található. Kagoshimában egy teljesen egyedi teát állítanak elő, amelyet Takumi-nak becéznek. Ez a Gyokuro teljes mértékben függ az alkotói hozzáértésétől. A tealeveleket organikus módon termesztik, hozzáadott kémia nélkül. Ez azonban gyakgri buktató lehet, hiszen a Gyokuro az úgynevezett árnyékolt teák közé tartozik. A napfény hiánya nagyon jó közeget biztosít a kártevők számára, amelyek megtámadhatják a tealeveleket, és képesek ezeket a tealeveleket teljesen tönkre tenni. A tapasztalat, a generációkon át bevált módszerek és a türelem azonban csodákra képesek, ezért a Gyokuro Takumi BIO legalább tizennyolc, de leggyakrabban akár harminc napig is boldogan növekedhet az árnyékban. A teafák árnyékolása mindig tavasszal történik, így az árnyékolásuk után azonnal le lehet szüretelni az első rügyeiket, a két mélyzöld leveleikkel együtt, amelyekben a soha nem látott intenzitású ízek és aromák lakoznak. A betakarításukhoz hasonlóan a levelek utólagos vékony tűkké való tekercselése is kizárólag kézzel történik. Így, garantáltan csakis a legjobbminőségű tealevelek jutnak el a fogyasztóihoz.
A szorgalom és a mesterség iránti odaadás a legmagasabb árat kapja a folyamat végén. Ez egy rendkívüli tea, amely a bódító illatával és a finom ízével fogja Önt elvarázsolni. Egy cseppet sem fog belőle a csészéjében hagyni. A fogyasztása közben pedig azon fog gondolkodni, hogy a tea kivételes umami tónusai varázsolták-e el, vagy a tea frissességének és a meglepő édességének a kombinációja.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Első infúzió - Öntse le a Gyokuro-t 60 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 100 ml víz arányban. Hagyja 2 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
- Második infúzió - a víz hőmérséklete 70 ° C, áztatási idő 1,5 perc.
- Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 80 ° C, áztatási idő 1 perc.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

JAPAN GYOKURO - zöld tea
