

Bancha BIO - zöld tea
Ez a bancha nem egy tipikus bancha. Lágy tealevelekből készül, ezért friss íze és kellemes édessége van. Ezenkívül a Kyushu szigeten található japán teakertet biogazdálkodással művelik, ami egy újabb ok arra, hogy megkóstolja a szüretet.
Összetétel
Zöld tea Bancha BIO 100%A tea infúziója és íze
A Bancha BIO egy finom, friss és enyhén édes tea. A főzet színe világos, zöldessárga, illata harmonikus és kellemes. Ez tehát egy egész napos kortyolgatásra alkalmas zöld tea.
Javasoljuk a különböző elkészítési módok kipróbálását, mind a forró vízzel való leöntést, mind a hideg vízben való macerálást. Kellemesen meg fog lepődni a Bancha BIO által kínált ízárnyalatokon.
A tea eredete
A tipikus banchának, ahogyan általában megismerjük, nagy, kemény levelei vannak, és íze többé-kevésbé fanyar. A Bancha BIO más. A munkások olyan levelekből készítették, amelyeket még azelőtt szüreteltek, hogy elérnék a szokásos banchára jellemző tulajdonságokat - kisebbek és lágyabbak. Ezáltal a kapott főzet íze könnyedebbé és édesebbé válik.
Ez a hagyományos bancha szokatlan megközelítése a dél-japáni kertekben, különösen a Kyushu sziget Kagoshima tartományában található kertekben.
Körülbelül 500 méteres tengerszint feletti magasság, erdős dombok és szubtrópusi éghajlat jellemzi. A nappalok forróak, az éjszakák hűvösek, és a légnyomás nagyon gyorsan változik. Mindezek az okai annak, hogy a helyi ültetvények az év nagy részében ködbe burkolóznak. A teakertek tulajdonosai szívesen fogadják, mert megakadályozzák, hogy a napsugarak elérjék a teanövényeket, és lelassítják a levelek növekedését. Ez lehetővé teszi, hogy a tea édes íze mögött álló aminosavak hosszabb ideig felhalmozódjanak a zöld anyagban.
A banchát kézzel, de géppel is szedik. A leszedett leveleket néhány órán át a napon kell hagyni, hogy fonnyadjanak. Az enzimek oxidációjának megállítására a japánok jellemzően gőzölést alkalmaznak - a teát rövid ideig és többször is forró levegőnek teszik ki. Végül a teát meg kell szárítani, válogatni és csomagolni.
A Kagoshima ültetvényeken saját márkanév alatt, Kagoshima Green Tea néven termelnek teát. Ez garantálja, hogy megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. Nagyon gyakran a teákat biogazdálkodással termesztik, azaz ipari úton előállított műtrágyák használata nélkül, a környezet tiszteletben tartásával.
Ha a Bancha BIO zöld teát teljes pompájában szeretné élvezni, tesztelje mindkét elkészítési módot - a klasszikus (5 gramm teát öntsön le 250 milliliter forró vízzel; ha 90°C-os vizet használ, 60-90 másodpercig, ha 80°C-os vizet, 30-60 másodpercig áztassa). Alternatív megoldásként öntsön 10 gramm teát 1 liter hideg vízbe, és hagyja néhány órán át ázni.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A zöld teát öntse fel 80°C-os vízzel, 5 g tea és 250 ml víz arányában, az áztatási idő 30-60 másodperc.
Vagy öntsön 90 °C-os vizet, és hagyja 60-90 másodpercig áztatni.

























Tanácsra van szüksége?
