

Zöld kávé KARCSÚ ALAK - csak darálva
Ha a kávéból az egészségre jó hatással lévő anyagok maximumát szeretné megkapni, akkor nem hagyhatja ki a pörkölés nélküli változatát. A zöld kávészemek magasabb CGA tartalommal alaposan megtornáztatják a zsírpárnákat, javítják az emésztést és segítik az anyagcserét. Az antioxidánsoknak, a klorogénsavnak és a koffeinnek köszönhetően pár hét fogyasztás után könnyebbek, vidámabbak és fiatalabbak is lesznek.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A zöld kávé íze gyenge zöld tea ízére hasonlít, néhányan hüvelyes ízűnek írják le. A karcsú vonalak zöld kávé lágy, kellemesen édeskés, és ha figyelmesen kortyolgatja, felfedezheti az ízében a pörkölt kávé nyomait. A zöld kávé leöntés után szinte semmilyen habot nem képez.
Származása
Közép-Amerika általában nagyon jó minőségű, többnyire mosott kávét termel. Finom, enyhén édeskés íz jellemzi. A különböző magasságokban termesztik, legmagasabb minőségű és legdrágább kávék a magaslati ültetvényekről származnak. A közép-amerikai ültetvények túlnyomó többségéről elmondhatjuk, hogy szegény földművesek művelik a földterületeiket. A kávé az egyetlen megélhetési forrása számukra, ezért nagy gondot fordítanak a gondozásukra.
A kávébabokat a kávécserjékről szinte az egész vegetációs időszak alatt szüretelik. Fokozatosan érlelődnek, 9-14 hónap alatt. Cseresznyének is nevezik őket, mert méretük és kinézetük miatt erre a gyümölcsre hasonlítanak.
A feldolgozásuk Közép-Amerikában általában az ún. átmosással történik. A gyümölcsöket speciális víztartályokba öntik, és zúzólemezeken keresztül átzúzzák őket. Így szabadulnak meg a húsuktól, és szabadítják fel a kávébabokat.
Ezután az erjesztésük következik a fermentációs edényekben, amelynek köszönhetően a hártya bevonatuk utolsó maradványaitól is megszabadulnak. Ez akár 36 órát is igénybe vehet. Ezután meg kell szárítani a kávét - egyes ültetvények a kávébabokat a napsütésben szárítják, mások a gépi szárítót veszik igénybe, de vannak ültetvények, ahol mindkét módszert kombinálják. Fontos bebiztosítani a levegőáramlását, hogy a kávé ne penészedjen meg.
A zöld kávét nem pörkölik. Így a kávé megőrzi az értékes anyagait és az eredeti természetes aromáját.
A kávé hatásai
A zöld kávé alapanyaga, ellentétben a pörkölt kávéval a klorogénsav. Az utóbbi időben számos táplálék kiegészítőben és "természetes" kivonatok formájában jelenik meg. De az úgynevezett CGA legtisztább forrása a kávé, alma, articsóka vagy az őszibarack. A tudományos kutatások azt mutatják, hogy zöld kávéban a klorogénsav tartalom 39%, míg a pörkölt kávéban csak 3-6%. A nyers kávé fogyasztásának az eredménye igen széles és pozitív:
- Serkenti a metabolizmust és kiegyenlíti a vércukorszintet.
- Nagy antioxidáns potenciállal rendelkezik, így megakadályozza számos civilizációs betegség
kialakulását. - Hatékonyan küzd a zsírokkal, felgyorsítja az anyagcserét.
- Gyakran használják az aktív sportolók, hogy segítsen a jobb teljesítményük elérésében.
- A reduktív diétát tartó emberek zöld kávéjukat a fizikai aktivitásuk előtt fogyasztják, így felgyorsítják a zsírégetésüket.
- A zöld kávét olyan emberek is élvezhetik, akik nem sportolnak - a CGA-sav miatt kalóriát égetnek még a számítógépük előtt ülve is.
- A rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség és az epekő kialakulásának kockázatát.
- Baktériumellenes hatású, a toxinokat a testből már 15 perccel a fogyasztása után eltávolítja.
- Javítja a koncentrációt, növeli az energiát és segít a stressz kezelésében.
A CGA sav aránya 80 000 mg / 1 kg.
FIGYELM: A zöld kávé szemek nagyon kemények a megőrlésükhöz nagyon jó minőségű őrlőgépre van szükség. Az átlagos rendelkezésükre álló eszközöket károsíthatják a zöld kávészemek. Épp ezért a zöld kávészemeket csak durván őröljék meg. A zöld kávét csak egyszerűen öntse le forró vízzel, vagy az elkészítéséhez használjon french press-t.
A Zöld kávé csomagolásának bemutatása
A zöld kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a zöld kávé karakterét. A zöld kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- Egy adaghoz használjon körülbelül 7 g kávét (2 kávés kanál) adagonként.
- Öntse le (150 ml) forrásban lévő vízzel, és hagyja, kb 5 percig állni.




















Tanácsra van szüksége?

4. 8.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PERU ANDES GOLD szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
