

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...
A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom.
Összetétel
Arabica BIO 100%A kávé íze és habja
Ez az ökológiai termesztésű kávé intenzív aromájával és illatával emelkedik ki a többi kávé közül, édes, gyümölcsös ízével. A Columbia Excelso Medelin BIO gazdag és jellegzetes, mégis kiegyensúlyozott, bársonyos utóízzel.
Miután megfelelően elkészítette a kávéját kompakt habbal és csodálatos ízzel jutalmazza meg.
A kávé származása
Amint azt a neve is sugallja, ezt a kávét műtrágya és kémiai kezelés nélkül termesztették. A kolumbiai Pedregal régió 1600-2000 m tengerszint feletti magasságban fekszik, az ültetvényein nagyrészt az Arabica kávé alfaját Caturra-t termesztik. A Bourbon kávé, amelyből a Caturra-t tenyésztették ki az esőnek és a szélnek kevésbé ellenálló (a gyümölcsei gyakran lepotyognak), viszont a kávé minősége kiváló.
Kolumbia a világ három legjobb kávétermesztőinek egyike. A kávészemek gombás megbetegedése rövid távú problémái ellenére, amely pár évvel ezelőtt lepte el az ültetvényeket, az ország évről évre több mennyiséget exportál. 2013-ban közel 10 millió zsák kávét exportált, szinte az egész termelést. A legfőbb oka talán az, hogy a kolumbiaiak nem isznak kávét. Évente legfeljebb 2 liternyi kávé jut egy fő részére.
A cseresznyéhez hasonló gyümölcsök fokozatosan érlelődnek, így szinte egész évben begyűjthetők. Az úgynevezett nedves eljárást alkalmazzák a kávé feldolgozásához. A kávészemeket nagy vízzel teli tartályokba öntik, ahol zúzó lemezek segítségével átzúzzák a gyümölcsöket, ez annyit jelent, hogy a kávészemektől eltávolítják a bevonatukat. Ezután a megtisztított kávészemeket erjesztő edényekbe öntik. Ezekben az edényekben 36 órán keresztül fermentálódnak, a kávészemek, így szabadulnak meg az utolsó felesleges hártyabevonatuktól is, ezután szárítják, polírozzák és átválogatják. Egy, illetve két hónapon keresztül pihentetik a kávészemeket, és csak ezután csomagolják hatvan kilós zsákokba és küldik eladásra.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
