

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé BIO & Fair Trade
A kávé hazájából, a Nagy-tavak hegyvidéki tájáról hoztuk el Önnek eme kiemelkedő királynőt. Az etiópiai kávé pótolhatatlan helyet foglal el a piacon. Azt, hogy mennyire ízlett a Kaldi nevű kecskepásztor lánynak, aki először kóstolhatta meg eme remek italt már sajnos nem tudhatjuk meg. A mi tapasztalatunk a kávéval kapcsolatosanviszont egyértelmű: Etiópia Djimmah BIO harmonikus, teljes, enyhén virág ízű, átitatva a szőlő aromájával.
Összetétel
Arabica BIO 100%A kávé íze és habja
Ez az ökológiai termesztésű kávé BIO minőségben nem tagadhatja le magából a forró Afrikát. A kávé tele van erővel, és a virágok utóhangjaival. Nem csoda, hogy az Etiópia Djimmah a világ egyik legjobb kávéja. Megfelelő előkészítése mellett, sűrű és kompakt habbal, kivételes aromával ajándékozza meg a fogyasztóját.
A kávé származása
Kaffa egy tartomány, Etiópia délnyugati részén található. Története és neve a kávéhoz és a kávébokrokhoz kapcsolódik. A Kaffa név valószínűleg arab qahwahból származik – jelentése ital bogyókból. A kávé ezen a területen mindig is a jövedelem fő forrása volt. Azonban a kávé árának a csökkenése miatt az egész világon, az etiópok az elmúlt évtizedekben rákényszerültek más terményeket is termeszteni. Sajnálatos módon ez végett az esőerdőt kivágják és szántóföldre átalakítják át.
Jelenleg az etiópiai kávé 98% -át kis ültetvényeken termelik. Szövetkezeteken belül csatlakoznak egymáshoz a kisgazdálkodók, és együtt termelik a kávécserjéket az esőerdőben. Körülbelül harminc ilyen szövetkezetről van szó, amelyek évente egyedülálló minőségű kávét hoznak forgalomba. Az eladásból származó bevétel több mint 40.000 gazdálkodón, családjain és segédmunkásain segít. 2010-ben a Kaffát az UNESCO bioszféra rezervátumaként ismerte el. Ez az oka annak, hogy a kiválasztott kistermelők ipari műtrágyák és kémiai permetezés nélkül termesztik a kávét. Ez a helyzet az Etiópia Djimmah BIO esetében is.
Az Forest kávéfajta piros bogyóit évente többször takarítják be. A feldolgozásuk átmosással történik, amelyhez kivételes technológiai felszerelésre és gazdálkodók felbecsülhetetlen tapasztalatára van szükség. Másrészt az átmosott kávé nagyon friss, virág, illetve gyümölcs aromájú. Etiópiában a nyers kávébabot közvetlen napfényben szárítják. Az ország évente 60 ezer tonna kávét produkál.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
