

INDONÉZIA SULAWESI KALOSSI TORAJA GRADE 1
Sulawesi vagy Celebes az egyik a 14 ezer indonéz sziget közül. Alakjával a pókra emlékeztet - az élőlények és a növények nyűgözik le a turistákat az egész világról. És természetesen itt a kávé is. A dombokon lévő kis farmok termelik az illatos és ízletes kávészemeket. A kávét a dombos Toraja területről megszereti a kiegyensúlyozott savassága és a kellemes csokoládés árnyalata végett.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Az Indonésie Kalossi Toraja Grade 1 kávé telt testét alacsony, vagy közepes savasság jellemzi. Le fogják Önt nyűgözni az érett gyümölcsök és étcsokoládé tónusai. A habja puha, de összetartó.
A kávé származása
Tizenegyedik legnagyobb sziget Indonéziában a Sulawesi, amely a kávéját tengerszint feletti magasságban termeli, a többi alacsonyabban fekvő sziget számára a kávétermelés lehetetlen. Toraja hegyvidéki területeit 1100-1200 méter tengerszint feletti magasságban kis kávéültetvények fedik, de egész 1600-1800 m tengerszint feletti magasságban is fellelhetünk kávéültetvényeket. Érdekesség, hogy Sulawesi geológiailag több mint 100 millió éves sziget. A vulkanikus talajának magas a vastartalma, ami természetesen tükröződik a különleges kávé ízén is. A kávécserjék véletlenszerű termesztését kis családi gazdaságok végzik. A kávécserjéket házak és utak körüli üres területre ültetik. A kávé többé-kevésbé kiegészítő terméknek számít a gazdák számára, a rizstermesztés és a bivalytenyésztés mellett. A sziget kávétermelése nem annyira szédületes. Ez a tény másrészt a kávét ritkává és értékessé teszi. A kávé feldolgozása minden családban más. Nagyrészt a kávécserjék gyümölcseit nagy, vízzel teli tartályokba öntik, ahol a minőségi kávébogyók el vannak választva a romlott, vagy éretlen kávébogyóktól. A család rendelkezésre álló (pl. bicikli markolatok, az autó sárvédőiből stb.) hulladék anyagokból készült segédeszközök használatával eltávolítják a kávébaboktól a bevonatukat. Végül a kávét vízben erjesztik. A kávébabok szárítása közvetlen napfény alatt történik, általában csak 50%-ban szárítják ki a kávébabokat a gazdálkodók, majd nagyobb kávéfeldolgozó üzemekbe szállítják a termést, ahol a kávét gépek segítségével úgy szárítják ki, hogy körülbelül 11% marad a nedvességet tartalmuk. Ezután a kivitelezésig zsákokban tárolják.
Végül, egy rövid megálló a kávé nevével kapcsolatban: Korábban Celebes- Kalossi néven volt ismert. Celebes a sziget holland gyarmati neve volt, Kalossi volt az eredeti piaci neve, ahol a kávéval kereskedtek.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
