

PANAMA SHG EP BOQUETE INDIAN BARU
A panamai köztársaság éghajlata forró és párás, a tengerpartjai hosszúk és fehérek, a hegyei magasak és ködbe borultak. Ország, amely két óceánt képes összekötni, Közép-Amerika leggazdagabbjának feltételezik. És a kávéja is az egyik "leg" - ízileg az egyik legkiemelkedőbb. A panamai termelés kiváló minőségét főleg a franciák és a finnek értékelik. Ugyanis hozzájuk érkezik belőle a legtöbb.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A panamai kávé vulkáni talajon nő, és ezt az ízén fel is lehet ismerni. Jellemzője a nagyon jól kiegyensúlyozottsága, a könnyű savassága, hibiszkusz és citrusz félék tónusaival. A habja puha, világos és kohéziós.
A kávé származása
A Boquete szó, amely megjelent a kávé nevében kis várost jelöl, amely Panama legnyugatibb tartományában található Chiriquí-ben (mintegy 60 km-re a Costa Rica-i határtól). A körülbelül 1200 méter tengerszint feletti magasságnak köszönhetően az éghajlata hűvösebb. Mivel gyönyörű természettel ékeskedik, amely dominánsa a közeli aktív vulkán a Baru - Panama legmagasabb hegye (3475 m tengerszint feletti magasság), gyakori célpont a turisták számára. A Chiriqui régió látogatásának a második oka a fantasztikus kávé, amely a világ egyik legjobbja. Az elmúlt években a helyszín számos észak-amerikai és európai nyugdíjasok második otthona lett. Napjainkban a helyi lakosság 14 százaléka külföldi. A vulkáni hamu Chiriqui talaját ásványi anyagokkal és tápanyagokkal gazdagítja, melyről a gazdák nagy szeretettel törődnek. A kávéültetvényeket keresők másodpercek alatt sikerrel járnak. Lakosok büszkék a kávéjukra – a kávé kényeztetésének köszönhető, hogy a panamai kávé világhírű lett. A Chiriqui kávé magas minősége természetesen a névéből is tükröződik: az SHG (szigorúan magas termesztésű) azt jelenti, hogy 1300 métert meghaladó magasságban növekednek, lassabban érlelődnek és teljesebb az ízük. Az EP (európai előkészítés) azt mutatja, hogy a zöld kávészemek manuálisan vannak válogatva. Ebben a folyamatban eltávolítják a hibás kávébabokat és az idegen anyagokat a minőségi kávészemektől.
A Panama SHG EP Boquete Indian Bar-t nedves úton dolgozzák fel. Az kávé átmosása nedves úton annyit jelent, hogy a betakarítást követően a kávé gyümölcsei vízzel teli tartájokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután erjesztő edényekbe kerülnek 36 órára, ahol a természetes erjedés eltávolítja a ragadós hártyabevonatot is a kávébaboktól, majd a szárításuk, válogatásuk és a csomagolásuk következik.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
