

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 76%
Az első tömör csoki szeletet 1847-ben a JS Fry & Sons társaság gyártotta. A sötét édes öröm dicsősége a csillagokig ért. Adjon hozzá fűszereket, mogyorót vagy gyümölcsöt, ízlelgesse reggel, délután vagy este... A csoki soha nem okoz csalódást. Az ekvádoriról tiszta lelkiismerettel állíthatjuk. A majdnem 80 százalékos kakaó az ekvádori fákról fényességet és varázslatot ad a mindennapjainak.
Összetétel
Kakaó Ekvádor 76%, Kakaó vaj, Cukor, Természetes vanília porAz ízéről
Az Ecuador csokoládé lencsék fantasztikusan keserűen kakaós ízűek. Sűrű, teljes ízűek, amely hosszú ideig megmarad a szájban.
Származása
A República del Ecuador nagyon szorosan kapcsolódik a kakaótermesztéséhez. Míg az egyenlítőn fekvő állam a kakaó mennyiségének csak 4 százalékát termeszti, a minőségi kakaó tekintetében a világtermelés 70 százalékát teszi ki. Kakaóját magasabb minőségű osztályba sorolják, rendkívül enyhe.
Az eredeti kakaófa (Theobroma cocoa) termesztése az Ecuador lakosai számára nagy fontossággal bír, nemcsak mint kiváló kakaó forrás, hanem mint kulturális és társadalmi jelenség. A szövetkezetek összekötik a kistermelőket, figyelmet fordítanak a megfelelő felvásárló árakra (természetesen a kínált áru minőségét is felügyelik), a nyereség egy részét többnyire nagyon szegény családokhoz fordítják vissza. Hozzá kell tenni, hogy az ország 250 évig exportálta a „fekete aranyat”, így nevezik a helyi lakosok a kakaót, míg valakinek eszébe nem jutott valódi ecuadori csokoládét gyártani belőle. Forrása az Arriba kakaófajból betakarított kakaóbab. A magok finom, virágosan-gyümölcsös aromájúak. Ez egy eredetileg indián állam, amelyet 1534-ben hódították meg a spanyolok, a 20. században politikai destabilizálódáson ment keresztül, ma hatalmas adósságokkal néz szembe. A mezőgazdasági földterületek 40 százalékát gazdag földtulajdonosok birtokolják, családi gazdaságok 2/3 nagyon kicsi területeket művelnek meg. A családi gazdaságok nehezen élnek meg, ezért számos földműves a városba költözik magasabb, könnyebb bevétel reményében. Sajnos gyakran a nyomornegyedekben kötnek ki. Ecuador csokoládéja az egyik legjobb a világon. A nemzetközi versenyeken nagy sikert arat, és érmeket gyűjtenek be vele. Az összes turista, aki Ecuadorba látogat, a fantasztikus csokoládé kínálatba botlik már a repülőtéren, a piacokon és a helyi üzletekben. A kakaóbabokat leggyakrabban a Mania, Los Rios és az El Oro területén dolgozzák fel.
A kakaómagtól nagyon hosszú út vezet, amíg csokoládé nem lesz belőle. A kakaófa terméséből eltávolított kakaómagokat megtisztítják, ezután néhány napig fermentálnak, majd szárítják. A következő lépés a pörkölésük, aprításuk és az őrlésük. A keletkező kakaótömegtől külön választják a kakaóvajat és a kakaót. Ebből a két összetevőből készül a csokoládé. A technológia lépések közt megtalálhatók az emulgeálás, temperálás, hűtés...
Meglepő lehet, hogy a szilárd csokoládé csak 1847 óta ismeretes. Addig az ideig a kakaót italokhoz adagolták, leggyakrabban vízhez, tejhez.
Rengeteg oka van annak, hogy miért együnk csokoládét. Az antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok magas tartalma révén a csokoládé jó hangulatot és pozitív energiát nyújt a fogyasztójának. Nem hiába szerepel a kakaó az úgynevezett szuperélelmiszerek listáján, az űrhajósok is az univerzumba való utazásaik során csokoládéval vannak felszerelve.
Az Ecuador csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. 42% kakaó szárítmányt tartalmaz.
Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergiában, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 414 kJ / 577 kcal |
Zsírok: | 46 g |
ebből telített zsírok: | 27,7 g |
Szénhidrátok: | 24,3 g |
ebből cukrok: | 20,6 g |
Fehérjék: | 8,6 g |
Só: | 0,02 g |