

KAKAÓPOR - SANTO DOMINGO (10/12)
Alacsony zsír, magas élmény tartalom. Keverjen két kanállal belőle meleg tehén, szója, mandula, rizs vagy kókusz tejbe. Minden alkalommal elvarázsolja az egzotikus illatával és isteni finom ízével. A Santo Domingo kakaó por nem hiányozhat. Reggeli kakaó nélkül olyan, mint a mosoly öröm nélkül.
Összetétel
100% KakaóA kakaó íze
A Santo Domingo kakaópornak tipikusan finom íze és sötétvörös színe van. Kiváló italok elkészítéséhez, sütéshez, desszertek készítéséhez is remek.
Származása
A kakaót először "kakawa"-nak hívták. Aztán később, amikor a maják forró vízzel keverték össze, "chacau haa"-nak és amikor kukoricapéppel dolgozták össze, "xocolatl"-nak nevezték el. Ezzel a kakaóportól el is jutottunk a csokoládéig…
A kakaóport az elérhető adatok szerint i. e. 3. század óta fogyasztják az emberek. Nemcsak fogyasztották az értékes anyagok kiváló forrása miatt, hanem fizetőeszközként is, és adóként is használták. Az aztékok idejében 3 kakaóbabért 1 avokádót, 10 kakaóbabért egy nyulat, és egy jól táplált pulykát 100 kakaóbabért vásárolhatott volna meg.
A régi dél-amerikai indiánok a kakaót nagyon szerették. Az a hír járja, hogy az azték császár Montezuma naponta 50 pohár habosított kakaót fogyasztott. A kakaó habját, amely állítólag a kakaó szellemét rejtette, ismételten átöntögették egyik edényből a másikba.
A kakaófák a mi cseresznyefáinkra hasonlítanak. A fák 3-8 méter magasra nőnek, de a vadon növekvő fák akár a 12 méteres magasságot is elérhetik. Általában az ültetés utáni 5dik évben virágzanak először. Bár a kakaófán, az év során akár 10 ezer virág is megjelenhet, 100 virágból csak 1 porzódik be. A kakaófa (Theobroma cacao) termései sárga, zöld, piros vagy lila színűek. A termést belül a fehér édeskés hús tölti ki, ez öleli körbe a kakaóbabokat – magvakat. A gazdálkodóknak ki kell vájniuk a termésből és fel kell dolgozniuk.
A babokat néhány napig fermentálják, majd szárítják a napon. Mielőtt eladják őket, át kell még tisztítaniuk a fennmaradt hártyabevonatuktól, és juta zsákokba kell kimérniük. A londoni és a New York-i világtőzsdén kereskednek velük.
A kakaóbabokat a gyárakban kakaómasszára őrlik, amelyből a kakaóvajat és a kakaót kapnak. A
kakaót finom porrá kell még tovább őrölni, és a mi esetünkben le kell csökkenteni a zsírtartalmát a
szokásos 20-25%-ról, 10-12%-ra.
A Santo Domingo kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.
A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Hatásai - kávék
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1 276 kJ / 305 kcal |
Zsírok: | 11 g |
ebből telített zsírok: | 6,6 g |
Szénhidrátok: | 10,3 g |
ebből cukrok: | 0,5 g |
Fehérjék: | 22,2 g |
Só: | 0,05 g |