

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
Dél-nyugat Kolumbiában, a magas hegyek vulkanikus talajában érik a kávé. Ezen még semmi különös nincs. A piros bogyók magukban egyedülálló ízeket és illatokat takarnak. Ilyenek máshol a világon nem nőnek. Ezért tarozik a mikrolot a Huila területről a leglátogatottabbak közé. A színfalak mögött 21 farm női állnak, akik a mi torkosságunknak köszönhetően tudják iskolába járatni gyerekeiket és biztosítani az orvosi ellátást.
A kávé íze és habja
A Columbia Huila Women´s Coffee Project 100% Arabica-tól a nevéhez híven igazán minőségi kávé-élményt kap a kóstolója. A megfelelő előkészítésénél, érzékelni fogja a vörös narancs tónusait, ahogy fokozatosan áthalad a mandula és a dió tónusaiba. A kávé telt testtel rendelkezik, lágy grépfrút illatú. A habja könnyű és kompakt.
A kávé származása
Élvezni ezt a kávét olyan, mintha a kezet fogna több tíz dolgos kolumbiai női kezével. A színes kötényekben, örökös mosollyal az arcukon rendszeresen gondoskodnak Castillo és Kolumbia kávéfajtákról, melyek 21 gazdaságban 56 hektáron nőnek. A kávé reggeltől estig befolyásolja az életüket. A kávénak hála gyermekeik iskolába járhatnak, orvosi kezelésben részesülhetnek, és jobb cipőjük van.
A Huila területet érintették a leginkább a vulkáni kitörések. A vulkánok hatalmas hegyeket és mély völgyeket alakítottak ki, melyek között folyik a Magdalena folyó. A Tatacoa sivatagban a hőmérséklet 35 ° C-ra emelkedik, viszont a Nevado del Huila hegyek tetején a hőmérséklet ritkán haladja meg a nulla feletti értéket. A régió fő exporttermékei: a kőolaj, kávé vagy a kávéból származó termékek. 37 helyi közösségből 35-ben produkálják. A kolumbiai kormány célja, hogy támogassa a kávéültetvényeket úgy, hogy elegendő jövedelmet biztosítson a gazdálkodók számára. A Huila rizst, kukoricát, vagy cukornádat is termeszt. Kolumbiában a kávécserjék gyümölcseit általában az úgynevezett nedves úton dolgozzák fel. Ez azt jelenti, hogy a kávé gyümölcseit (Coffea arabica) nagy, vízzel teli tartályokba öntik a nők-(igen, a Columbia Huila Women´s Coffee Project esetében csakis nők végzik a betakarítást), és azokat a gyümölcsöket, amelyek a tartály aljára esnek, a zúzólemezek segítségével átzúzzák. Ennek az eljárásnak a segítségével szabadulnak ki a kávébabok a bevonatukból. Annak érdekében, hogy a kávé megkapja a szükséges tulajdonságait, és megszabaduljon a hártyabevonatától nagy hordókban fermentálják tovább. Végül meg kell szárítani és tisztítani a kávét.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

5. 20.
2. 24.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
