

ROBUSTA UGANDA KCFCS - szemes kávé
Ugandában nemcsak a termőföld szenzációs, de a farmerek is és a kávé gazdasági fejlesztésére kialakított speciális iroda is szakképzett. Ez természetesen nem lenne elég, ha a termelőknek és gyártóknak hiányozna az öröm érzése, a tisztesség és vágy az új dolgok tanulása iránt. Szerencsére nem hiányzik. Ezért az ugandai robusta ízében teljes, kissé savanyú és imádni valóan füstös. Kóstolja meg a koffeinnel felturbózott kávét, amely kiemelkedik egyedül is, de keverékben ültetvény arabikával is.
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
A Robusta Uganda kávé íze teljes és gazdag. A többi kávétól leginkább a vonzó füstös ízével különbözik. A savassága mérsékelt, de a koffein tartalma magas. Ez a kávé a legalkalmasabb az eszpresszó, vagy az úgynevezett török kávé elkészítéséhez. Remek kávét készíthet akkor is, ha Arabica-val keveri össze a Robustáját.
A kávé származása
Uganda a kávé legnagyobb afrikai exportőre. Az elnöki köztársaságot „Afrika gyöngyszemének” tartják nyilván azóta, amióta Winston Churchill így nevezte el. A kissé ívelt, 900 méter tengerszint feletti magasságú táj, vadvilággal övezve valóban gyönyörű. A kávé termesztéséhez a helyi trópusi éghajlat és a gazdag talaj szó szerint ajándék az égből.
Az első jelentések a kávéról Ugandából származnak a 19. századból. A kávét az energia növelésére használták az hosszabb utazások során, vagy a cigarettát helyettesítették vele. A történelem azt sugallja, hogy a második világháború után az ugandai kávéból származó jövedelem volt az egyedüli jövedelemforrás a feldúl brit gazdaság számára. A legfontosabb időszak az 1980-as évekre tolható vissza, amikor a mezőgazdasági termelők közel 200 000 hektárnyi Robusta-t és 33 000 hektár Arabica-t ültettek el. 1984-1986-ban az Európai Gazdasági Közösség (EGK) a kávéültetvények és a kávégyárak rehabilitációját, és a gazdálkodók képzését is finanszírozta.
Ugandában a Robusta kávét főként a Kibale-i esőerdőben termesztik. 1999-2002-ben mind a gazdálkodók, mind a kormány nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a kávét prémium minőségűvé tekintsék, és a belőle származó bevételt a természetvédelmi tevékenységek finanszírozására fordíthassák. A kávéültetvények a Victoria-tó környékét díszítik, amely a második legnagyobb tó Afrikában.
A kisgazdaságok többnyire száraz technikával dolgozzák fel a kávébabokat – a napsugarak alatt szárítják őket, de a kávéipar fejlődésével számos termelő az úgynevezett nedves módszerre váltott.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

10. 25.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
