

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni?
Összetétel
BIO kakaópor, Természetes nádcukorA csokoládé íze és habja
A Forró csokoládépor 42% kakaóval és egy csipetnyi nádcukorral, nagyon finom, lágy ízű, felmelegíti afogyasztóját.
Eredete
Csupán két növény elég ahhoz, hogy megnyíljon a forró csokoládé felé vezető út. Természetesen mindez nem lenne lehetséges a gyakran kemény emberi munka, és a gépek bevonása nélkül. A minőségi kakaó és nádcukor keveréke valóban a legtisztább alapanyagok kompozíciója. Ráadásul mind a kettő biogazdálkodásból származik.
A kakaófák (Theobroma cacao) olyan fák, amelyeket eredetileg Amerika és Afrika trópusi régióiban termesztettek. Szüksége van termékeny talajra, sok napfényre, és a szél elleni védelemre. Ez az örökzöld növény 10 méter magasságra nő, de az ültetvényeken bokor magasságában tartják. Hosszú levelekkel, enyhe szőrökkel borított ágakkal, és rózsaszínű, vagy fehér virágokkal virágzik, általában évente két hullámban. A kakaófák gyümölcse kb. 20 cm hosszú hüvely, amely rostos húst rejt magában. Ebben a hüvelyben helyezkednek el a kakaóbabok. Általában körülbelül 2 centiméteresek, kézzel kell őket betakarítani. Nyers állapotban a kakaóbabok használhatatlanok. Épp ezért a kakaóbabokat hagyják erjedni (maximum egy hétig), majd szárítják őket. Az így előkészített terméket ezután a gyárakba szállítják. A babokat az erre szakosodott gyárakban pörkölik, aprítják, őrölik és préselik. A procedúra eredménye a kakaóvaj, és a kakaópor.
A kakaó fontos szerepet játszott a történelemben. Az aztékok fizetőeszközként használták, és a belőle készült italt szentnek tartották. Az italt csak férfiak itták cacahuatl-nek, azaz keserű víznek hívták. A kakóbab Európába csak a 16. században jutott el, először a spanyol királyi udvarba. A fogyasztásuk csak a 17. században terjedt el Franciaországba és más országokba.
A cukornád (Saccharum officinarum) magas fű, amely a nádhoz hasonló. Egész 6 méter magas is lehet. A szárak rostos része akár 20% cukrot is tartalmazhat. A nád betakarítása kézzel, machete-kel vagy géppel történik. Mindkét esetben azt legkésőbb 24 órán belül fel kell dolgozni. A szárait összetörik és sajtolják, mely eredményeként kifolyik belőlük a levük. A kapott léből hagyják elpárologni a vizet amíg barna kristályokat nem kapnak- azaz nádcukrot. 100 tonna cukornádból 9-13 tonna cukor állítható elő. A cukornád szubtrópusi és trópusi területeken érzi igazán jól magát.
A kakaópor ebben a forró csokoládéban a Dominikai Köztársaságból, a nádcukor pedig Paraguay-bólszármazik.
A laktóz érzékeny személyek legyenek óvatosak a fogyasztása során, mivel a forró csokoládé nyomokban tejet tartalmazhat.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Olvasszon fel 30 g csokoládét körülbelül 150 ml forró tejben. Ha sűrűbb és erősebb ízű italt szeretne, keverjen össze 33 g csokoládét és 66 ml forró tejet. Természetesen az arányt tetszés szerint variálhatja.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1649 kJ / 392 kcal |
Zsírok: | 8,8 |
ebből telített zsírok: | 5,5 |
Szénhidrátok: | 63,7 |
ebből cukrok: | 58,2 |
Fehérjék: | 7,6 |
Só: | 0,02 |
8. 30.
5. 2.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

PERU ANDES GOLD szemes kávé
