

INDIA ROBUSTA PARCHMENT AB BIO – szemes kávé
Az indiai kávé népszerű az érdekes íze miatt, amelyet az ültetvények kitűnő klímája és elhelyezkedése miatt nyert. Ez köszönhető a meleg és párás levegőnek amely Indiában van a monszun szezon alatt. Ez az időtartam több hétig tart, és ennek során a kávé fák színe és íze megváltozik. Az India Robusta Pergament kávé megszólítja önt a teljes csokoládés földes ízével. A közepes savasságú, magas koffein tartalmú kávék közé tartozik.
Összetétel
Robusta BIO 100%CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ
Az India Robusta Parchment AB BIO kávé csodálatos csokoládé ízű és nagyon gazdag crema-val rendelkezik. Ez a kávé világszerte nagy keresletnek örvend, számos népszerű kávétermelő használja az indiai robustát az otthoni, valamint az éttermekben és kávézókban használt keverékeiben.
A kávé eredete
Wayanad egy körzet az északkelet-indiai Kerala államban. Számos vízforrással, magas hegyekkel és számos turisztikai látványossággal büszkélkedhet. A helyi élővilág változatos, a Karnataka és Tamil Nadu környéki erdőkben olyan vadállatok élnek, mint az elefántok és a medvék. A helyi gazdaság gerincét a mezőgazdaság adja, és a földek nagy részét erre a célra használják. A helyiek leginkább kávé- és teafát termesztenek, a kakaó, a bors, a vanília, a rizs, a kókuszdió, a kardamom és a gyömbér pedig a termelés jelentős részét teszi ki. A szarvasmarha-tenyésztés egy másik bevételi forrás.
Az indiai kávéültetvényekre jellemző módon gyümölcsfák és fűszerkertek veszik körül őket. Ezek aromája tükröződik a kávé ízében és illatában. Ennek a robusta kávénak az esetében meg kell említeni a biojellegét. A termesztés és a betakarítás során nem használnak iparilag előállított műtrágyákat, permetszereket vagy más olyan vegyületeket, amelyek káros maradványokat hagyhatnak a végtermékben. A kávé feldolgozása az úgynevezett nedves módszerrel, azaz mosással történt. Vízzel választják szét a héjat és a gyümölcspépet, amely általában két kávébabot tartalmaz. A parasztok először a kávészemeket vízzel teli edényekbe tették, majd zúzólemezeken keresztül préselték. A kávét ezután erjesztő tartályokba öntik, ahol erjed, teljesen feloldva a babokat körülvevő maradék pépet. Végül a zöld kávét szárítani kell, vagy szárítógépben, vagy közvetlen napfényben.
A kávétermesztésnek nagyon hosszú története van Indiában. A jelek szerint 1670-ben ültették először, az első igazi ültetvényt pedig 1840 körül hozták létre. Kezdetben a helyi gazdák főleg arabicát termesztettek, de a kávérozsdajárvány következtében, amely a bokrok túlnyomó többségét érintette, áttértek az ellenállóbb robusta növények termesztésére. 1942-ben a Kereskedelmi és Ipari Minisztérium által irányított szervezet, az Indiai Kávétanács vette át az ültetvények felügyeletét és az exportált kávé minőségének ellenőrzését. Ma körülbelül 250 000 paraszt foglalkozik kávétermesztéssel, 98 százalékuk kisgazda. Az indiai kávé a világpiac mintegy 4,5 százalékát teszi ki, amelynek nagy részét Németországba, Oroszországba, Spanyolországba, Olaszországba és Belgiumba exportálják.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

1. 28.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Megtekintette
