

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú.
Összetétel
Arabica BIO 100%A kávé íze és habja
A Peru SHB Pichanaki 1. osztályú BIO szemes kávé gyönyörűen élénk testtel, alacsony savassággal, és az ízek vonzó kombinációjával emelkedik ki a többi kávé közül. A sűrű csokoládé, és a friss citrusféléket tónusai is fellelhetők az ízében. Mivel ez a kávé Arabica, a krémje lágyabb, de kompaktabb.
A kávé eredete
A Chanchamayo völgye 200 km-re fekszik Peru fővárosától Limától. A neve valószínűleg a Quechua szóból származik, ami gyors gyaloglást, vagy gyors ugrálást jelent. A terület mintegy 140 000 lakossal rendelkezik, melyen keresztül az azonos nevű folyó folyik, a tartomány fővárosa pedig a La Merced. Az összes turisztikai útmutató arról számol be, hogy a Chanchamayo híres a citrusféléiről, és a kávéjáról.
Peruban az össztermelés mintegy 40 százalékát Chanchamayo termeli ki. Az Arabica nemzetségű, Typica fajtájú kávécserjéket, 1500 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik. A kávécserjék általában árnyékban nőnek, így a kávébab íze kellemes, többrétegű. A Typica fajtájú kávécserjék nem termelnek annyi kávébabot, mint más fajták, viszont nagyon kellemes ízű, közkedvelt, és keresett kávébabokat termelnek. Peruban a kávébabokat júniustól - szeptember közepéig szüretelik. A vörös kávébabokat leggyakrabban úgynevezett átmosással osztályozzák át, és dolgozzák fel. A kávé átmosása annyit jelent, hogy a kávé gyümölcsei vízzel teli tartályokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután a kávébabok az erjesztő edényekbe kerülnek, ahol azokat hagyják fermentálódni, ezután a folyamat után a zöld kávébabok szárításra kerülnek. Ezt a fajta kávét pontosabban az Agroecólogica Cafetalera Pichanaki termeli, dolgozza fel, és forgalmazza. A térségben 2007 óta tevékenykednek, jelenleg több mint 300 mezőgazdasági termelőt foglalkoztatnak, és több mint 2000 m2 területen termelnek kávét. A szervezet a Fair Trade program tanúsítványával rendelkezik. Kávé tehát rendkívüli minőségű, a termelőknek bebiztosítják a tisztességes felvásárolási árakat, és a megfelelő munkakörülményeket. A Fair Trade vállalkozások nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a vállalkozásuk hosszan tartó legyen, továbbá nagy figyelmet fordítanak az őket körül vevő természet fenntartására. A Chanchamayo kávébabjai tehát nemcsak a kiváló ízű italok forrása, hanem számos perui család tisztességes kereseti forrása is. A kávét leggyakrabban Nagy-Britanniába, Dániába, Franciaországba, Olaszországba, Svédországba és Finnországba exportálják.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

3. 21.
3. 3.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PERU ANDES GOLD szemes kávé

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
