

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - szemes kávé
Erdők, vízesések, hegycsúcsok, köd ... és illatok. Olyan lenyűgöző, hogy máshol nem találja meg a világon. A Blue Mountains Kelet-Jamaikában olyan illatos, mint a virágok, a gyümölcsök és a gyógynövények. Erőteljes és lenyűgöző. Éppen ezért a kávé, amely ezen a területen terem, egészen fantasztikus. Nem csak hogy nagy szemű, hanem tökéletes és egyedi ízével,illatával világszerte sikert arat a Blue Mountain Coffee. Kényeztesse magát egy igazán tökéletes élménnyel.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze
A Jamaica Blue Mountain kávé nem véletlenül került a világ vezető kávéinak az élére. Ennek az Arabicának a minőségéről, és tulajdonságairól regényt lehetne írni. Az első fejezetét a teljes, harmonikus ízének, és a selymes testének ajánlanánk. A második fejezetében leírnánk az intenzív virágaromáját, amelybe belekeverednek a hegyi gyógynövények illata. A képzeletbeli regényünk harmadik fejezete talán a frissítő gyümölcsök gazdag ízét fogja tartalmazni, csokoládéval, mogyorófélékkel és virágokkal kombinálva. A befejezése pedig valószínűleg több ezer véleményt tartalmazna, köszönettel, csodálattal és elismeréssel ötvözve. Érdekelne minket, Ön mit írna hozzá az utolsó fejezethez.
A kávé eredete
„Ez a legszebb sziget, amelyet a szemem valaha látott; úgy tűnik, hogy a hegyek és a föld megérintik az eget ”- mondta Christopher Columbus 1494-ben. Igen, Jamaicára, nevezetesen a Blue Mountains-re gondolt. A Blue Mountains a sziget keleti részén találhatók. A hegység 45 kilométer hosszú, és 19 kilométer széles. Rendkívül meredek, a tengerparttól a tengerszint feletti 2000 méter feletti magasságba emelkednek. A hegység legmagasabb pontjától, a Blue Mountain Peak-ről kedvező időjárási viszonyok esetén Kuba kontúrjai láthatók, amely 210 kilométer távolságra található.
A Blue Mountains-t egész évben köd borítja. Ezért úgy tűnik úgy, hogy kékes-szürke a színük. A terület éghajlata változatos (a hegység lábánál 27 ° C körüli, a csúcsain kb. 5 ° C körüli a hőmérséklet), valamint az állat, és növényvilága is változó. A buja növényzete körülbelül 800 endemikus növényfajt tartalmaz, például a hegyek adnak otthont a világ második legnagyobb pillangójának, a Papilo homerusnak, valamint itt található a Karib-térség legnagyobb vándorló madár élőhelye. A hegyek egyes részei a Blue and John Crow Mountains National Park-jához tartoznak, amelyet a jamaikai kormány 1992-ben alapított, hogy megőrizze a fennmaradó erdőket és megvédje a sziget legnagyobb vízgyűjtőjét.
A turistákat, és a természeti látnivalók csodálói mellett a Blue Mountains vonzza a kávéültetvények szerelmeseit is. Az első kávéfa palántákat 1728-ban Sir Nicholas Lawes kormányzó hozta a Hispaniola-szigetről. Kubával, Puerto Ricoval és Jamaicával együtt a Nagy Antillák szigetcsoportját alkotja. A jamaicai kávétermesztés fokozottabb fellendülése a 19. század első negyedére tehető, amikor az ültetvényeket kiterjesztették a Blue Mountains lejtőire. Meg kell jegyeznünk, hogy a helyi kávé már akkoriban világhírű volt.
Manapság mintegy 25 000 mezőgazdász foglalkozik a kávé termesztésével, betakarításával, és feldolgozásával. A 900 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban kis ültetvényeken gazdálkodnak. A kávécserjéket januártól-februárig manuálisan szüretelik, a termést minden nap eljutatják a gyűjtőállomásokra. Ezekből a gyűjtőállomásokból Jamaicában több mint 80 van. A leadott termést gondosan átnézik, nehogy éretlen, vagy kártevőktől sérült gyümölcsöket tartalmazzon. Ezután átmossák a kávét, majd eltávolítják a kávészemekről a gyümölcshúst és a héjat. A nedves kávébabokat beton lapokra helyezik, (barbeques), ahol általában 5 napig szárítják közvetlen napfényben. Rossz időjárás esetén a kávészemeket szárítóban szárítják. A következő lépés a kávé „pihentetése”. A kávészemeket zsákokba öntik, és raktárokba szállítják, ahol legalább 10 hétig maradnak. Ez a kávéfeldolgozás kritikus szakasza, amelynek során a kávénak bizonyos egyedi, és kívánatos tulajdonságai alakulnak ki. Végül a kávébabokról eltávolítják a fennmaradt hártyaréteget, a kávét fényezik, és nagy gondosággal osztályozzák.
A Blue Mountain Coffee Certificate garantálja a legmagasabb minőséget. A szabványokat a Jamaica Coffee Industry Board határozza meg és ellenőrzi. Ezáltal biztosíthatók a kávé legfontosabb paraméterei hosszú ideig. Jamaica a világ kávépiacának csak 1% -át teszi ki. És ennek 90% -a Japánba kerül. Nem könnyű ezt a ritkaságot Európába juttatni. De a kávékedvelők, és az igazi drágakövek szerelmesei megtalálják az utat a Jamaica Blue Mountain felé.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé
