

Fahéjas szilva - szemes kávé
A lédús szilva és az édes fahéj összetartoznak. A minőségi kávéval kombinálva gyakorlatilag ellenállhatatlan. Nem csak a téli jólét és serkentés érdekében, hanem a nyári munka vagy a sportteljesítmény utáni pihenés érdekében is. A kávé sokféle formát ölthet. Az ízesített egyre népszerűbb.
Összetétel
Arabica 100%, AromaKrém és a kávé íze
A fahéjas szilva kávé alapja minőségi Arabica, tehát finom krémmel és tipikus édességre számíthat. A természetes aromának köszönhetően élvezheti a fahéj meleg tónusát és a lédús szilvavonalat is.
A kávé eredete
Ízesített kávéink túlnyomó többsége a perui Puno Norte szemes kávéból származik. Miért? Kivételes minőségű alpesi kávé. Az ültetvények, ahonnan származnak, az ország hegyvidéki részén találhatók. A Puno nevű terület fővárosa ezután a híres Titicaca-tó partján fekszik. Mindez jelentős hatással van a helyi kávé tulajdonságaira. A hőmérséklet, valamint a vulkáni talaj összetétele és a nedvesség hozzájárul a szemes kávé végső ízéhez. Mögötte természetesen a mezőgazdasági termelők és a pörkölők munkáját is látnunk kell. De csak szépen egyenként.
Amikor a Puno Norte kávéfák vörös gyümölcse érett, ami június és november között van, a helyi nők elindulnak az ültetvényekre. Gondosan kiválasztják a megfelelő bogyókat, nagy kosarakba szedik, és feldolgozásra viszik a gazdaságokba. Peruban a kávét általában úgynevezett átmosási technikával dolgozzák fel, azaz a gyümölcsöt hordókba öntik és válogatják. Ezután többé-kevésbé kifinomult gépekkel átpréselik a zúzólemezeken, amelyek megszabadítják a felső héjtól és részben az édes hústól. Ezután a munkások visszahelyezik a hordókba, és hagyják, hogy néhány napig erjedjenek. A természetes erjedési folyamat során a pép teljes mértékben feloldódik, és a magvak - kávébabok felszabadulnak. Ezeket szárítják, közvetlen napfényben vagy szárítókban.
De még hosszú utat kell megtenniük. Szárítás után a kávét jutazsákokban érlelik néhány hétig, sötétben és hidegen tárolva. Aztán végre bejárhatja a tőzsdét és a világot. Esetünkben a pörkölőmesterünkhöz, aki kellő figyelmet fordít rá. Beállítja az ideális íz és legcsodálatosabb illatú kávéfőzéshez szükséges hőmérsékletet. A fahéjas szilva kávé esetén a pörkölés előtt természetes alapú hordozóolajjal permetezi be . Ennek köszönhetően a kávé teljesen új dimenziót kap, és ugyanakkor nem veszíti el eredeti íz profilját. A természetes aroma kizárólag növényi eredetű anyagokból nyert aromás anyagokat tartalmaz, ezért az egészségre teljesen ártalmatlan.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

11. 27.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

IRISH CREAM szemes kávé
