

MYANMAR PADUAK WASHED AA (BURMA) - szemes kávé
Felfedezés! Olyan réteges ízű a mosott arabica, hogy minden korty élmény, abszolút lenyűgözött minket. Biztosak vagyunk benne, hogy értékelni fogja a csokoládé, a mogyorófélék, a fűszerek és figyelem - a zöld tea - harmóniáját. Délkelet-Ázsia kávéiparának növekedése folyamatban van, a termelés minősége versenytársa a világ ültetvényeinek, és a kávé szerelmesei mosolyognak a bajszuk alatt. A dupla AA – s Myanmar Paduak egy másik drágakő az egyedi ízek gyűjteményében.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Myanmar Paduak Washed AA szemes kávébab valóban sok, édesen kiegészítõ ízével fogja örülni. A kardamom egy szép bónusz a kávé ízében, amely csokoládét és diót tartalmaz. De a zöld tea valami! Egyedülálló frissességet és könnyedséget ad a kompozíciónak.
A kávé eredete
Európában Burmát a kávéval sokan nem társítjuk. De elkezdhetnék, mert úgy tűnik, hogy jó előrelépés van a világtermelők körében.
Burma (1989-ig Mianmar) a Bengáli-öbölben fekszik, India, Kína, Laosz, Thaiföld és Banglades határán. Körülbelül 50 millió lakosa van, és nagyon változatos természeti adottságokkal rendelkezik. Északot a Himalája jellemzi, az Arkansas-hegységtől nyugatra, az ország központja az Iravadi folyó körüli alföldhez tartozik. A szubtrópusi éghajlat természetesen nedves és meleg, Burma területének felét esőerdők borítják. A legtöbb csapadék nyáron és ősszel érkezik, de a monszunok egész évben előfordulnak. Ywangan és Pyin Oo Lwin ahonnan Myanmar Paduak Washed AA kávét importáltuk, körülbelül 100 kilométer távolságra vannak egymástól. Mianmar északi részén ezek a Mandalay Coffee Grouphoz kapcsolódó elsődleges kávéhelyek. Mindkét gazdaság körülbelül 1100 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban van, helyi munkások művelik, és a kávét központi malomba dolgozzák fel.
Mianmarban kávécseresznyék szürete december-áprilisig tart, amikor aszály van. A begyűjtést követő 48 órán belül a kávét válogatják, és az érett gyümölcsöt úgynevezett pépesítik (mechanikusan eltávolítjáka külső héját). Ezután a betakarítást erjesztni kell. A mianmari termelők betontartályokat használnak a kávé behelyezésére és bezárására, hogy levegő ne tudjon behatolni (és ugyanakkor kiszabadulni sem). E folyamat során a kávépép beborítja a babot. Ezután távolítják el a kávét, szétterítik a beton teraszon, és rendszeresen forgatják (óránként) alaposan meg szárítsák.
A 19. század végén a kávét a misszionáriusok kezdék el termeszteni Mianmarban. Abban az időben azonban nem volt nagy siker. Másrészt el kell ismerni, hogy az általuk létrehozott ültetvények továbbra is működnek, bár az állam irányította az 1960-as és 1990-es évek közötti időszakban. Valójában a kormány mindig is nagyon aktívan részt vett a kávéiparban. A külföldi szervezetekkel együtt hozzájárult a máktermelés csökkentéséhez és a kávénövényekkel helyettesítette. Ma az állami támogatás és a nem kormányzati szervezetek beruházásainak köszönhetően az ország nagyszerű kávét termel.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Megtekintette
