

INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FLOWER - Micro Lot
Szokatlan arabica a hagyományos régióból. Ebben az esetben a Sangameshwar egyedülálló microlotjáról van szó, amely Karnatakában három szándékkal működik: csúcsminőségű kávé előállítása, ne ártson a természetnek és az embereknek nyújtott segítség. Ennek eredménye például ez a csemege. Lágy, enyhén savanykás, gyümölcsös édességgel és csokoládés simogatással. Kényeztesse magát.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
Az India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate kávébabokra közepes test, enyhe vagy közepes savasság, finom gyümölcsös édesség és végül egy feltűnő fűszerességű csokoládé befejezés tartozik.
Mivel ez egy mikro lot, összetéveszthetetlen ízzel, javasoljuk, hogy filteresen, aeropressen vagy kotyogós kávéfőzőben készítse elő.
Eredet
India egyike azoknak az országoknak, amelyek a legjobb árnyékban termesztett kávét állítják elő. A helyi gazdálkodók döntő többsége kis ültetvényeket művel, összesen mintegy negyedmillió kávétermelő. A termelés mintegy 80 százalékát az indiaiak exportálják a világba, általában Németországba, Oroszországba, Spanyolországba, Belgiumba…
Karnataka régió, ahonnan az India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate származik, a "leghatékonyabb" a kávé előállítása szempontjából. Emellett kávéfák is nőnek Kerala és Tamil Nadu térségében. De összpontosítsunk Karnatakára. India délnyugati részén található, és 1973 előtt Mysore-nak hívták. A jelenlegi név a "karu" és a "nadu" szavak kombinációján alapul, amelyek "magas földnek" értelmezhetők. Nem csoda, hogy a Karnataka- n a dombok nem hiányoznak - a legmagasabb 1925 m tengerszint feletti magasságban van. Ami a kávéfák növekedésének éghajlatát illeti, említsük meg, hogy egész India négy évszakot tapasztal, amelyek során a monszunidő (június és szeptember között). .
A Sangameshwar társaság 810 hektár földet kezel 900 és 1650 méter közötti magasságban. A kávéfák narancsfákkal, vad fügefákkal, borssal és más növényekkel körülvéve nőnek, de sok őshonos növény is van a közelben. Ennek eredményeként árnyékolódnak, így több idejük van felszívni a gyümölcsökben a környező aromás anyagokat. A dolgozók szerves trágyával, kávépellulával, héjjal és talajtakaróval gazdagítják a talajt.
A kézi betakarítás és a kávébogyók gondos feldolgozása elengedhetetlen része annak a folyamatnak, amelyre Sangameshwar maximális figyelmet fordít. A tapasztalt mezőgazdasági alkalmazottak az érett kávécseresznyét közvetlenül bokrokról, szedik a mosóállomásra viszik és átadják a dolgozóknak. Vízzel tartályokba öntik a betakarítást, és nyomólemezeken keresztül tolják át, amelyek eltávolítják a felső vörös héjat és részben a húst is. Ezután a kávét hordó tiszta vízbe öntik, ahol több órán át marad. Az erjesztési folyamatok feloldják a cellulózmaradványokat és felszabadítják a kávébabot. Végül jön a szárítás. A közvetlen napsütésben történő szárítás jellemző Indiára. A kávét betonlapokra terítik és gyakori átforgatással szárítják (hogy ne penészedjen). És utána? Átválogatják, csomagolják és szállítják.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé
