

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - szemes kávé
A koffeinmentes nem azt jelenti, hogy íztelen vagy élvezhetetlen. Épp ellenkezőleg! A speciális svájci eljárással koffeinmentesített kávé minden szempontból finom. Ízben lágy csokoládéra, mogyoróra és a fa kellemes nyomaira számíthat, illatban pedig egyedi, közepesen intenzív élményre. A Guatemala HB Swiss Water Decafe minden kortyja különös krémességet hagy a szájában.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Guatemala HB Swiss Water Decafe szemes kávé nem tagadja a származási országot. A csokoládé és a mogyoró domináns tulajdonságai abszolút jellemzőek rá. Mint egy közepes vagy teljes test, a karamell és a keserédes kakaó jegyei. A Chimaltenango régióból betakarítva az ízt a friss fa vonzó nyomai teszik teljessé az ízvilágot. A crema puha, összetartó.
A kávé eredete
Először is foglalkozzunk a HB márkával ennek a kávénak a nevében: A Hard Bean 1200–1 500 méter magasságban termesztett fajták. Miért fontos ez az információ? A lassabban érlelt kávéra mutat, szemcséje keményebb, íze és aromája intenzívebb. Az említett tulajdonságok miatt nagyon keresett kávé és általában drágább, mint az alacsonyabb magasságokban termesztett kávé.
Most már rátérhetünk arra a helyre, ahonnan a Guatemala HB Swiss Water Decafe származik. Chimaltenango régió az ország délnyugati részén található. Névadó fővárosát 1526-ban alapították egy régi maja erőd alapjain, és hamarosan fontos közlekedési és kereskedelmi csomóponttá vált. Különleges talajának köszönhetően híres a téglagyártásról. Figyelemre méltó az 1854-ben épült helyi gyarmati templom az úgynevezett kontinentális oldalon. A szökőkútjából folyó víz egyik részéből az Atlanti-óceánba, a másikból pedig a Csendes-óceánba ömlik.
A régió termékeny talajjal van megáldva, a szubtrópusi éghajlat pedig egyenletes hőmérsékletet és sok csapadékot biztosít a kávétermelőknek. A kávéfákat novembertől áprilisig szüretelik, és a guatemalai HB Swiss Water Decafe esetében a vulkanikusan aktív El Pacayalito területen gazdálkodók gondozzák. A betakarítás után a kávéfák gyümölcsét mosással és szárítással dolgozzák fel, általában közvetlen napfényben.
Az eljárás, amellyel a kávébabot koffeinmentesítik, nem használ oldószereket vagy vegyi anyagokat. A Swiss Water szabadalmaztatott eljárása azzal a ténnyel dolgozik, hogy a koffein vízben oldódik. Ezért áztatják a zöld kávébabokat tiszta, meleg vízben, amelyet egy faszénszűrőn keresztül vezetnek. Ez csapdába ejti a nagy koffeinmolekulákat, de átengedi az aromákat, cukrokat és olajokat, amelyek a kávét kávévá teszik. A víz egy speciális készülékben történő keringetésével a kávé koffeinmentesítetté válik anélkül, hogy elveszítené természetes, teljes és sokrétű ízét.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

PERU GRADE 1 SWISS WATER DECAFE BIO - szemes kávé
