

PAPUA NOVA GUINEA BIO - szemes kávé
Utazzon Pápua Új-Guineába a gyönyörű táj, a vonzó konyha és a hagyományos emberek miatt. És a kávéért, a trópusi gyümölcsök, a csokoládé és a dió ízével. Nincs ez másképp ezzel a biofajtával sem. Ez a 100% arabica intenzív aromájával, közepes savtartalmával és testességével fog gyönyörködtetni. Engedje át magát a távoli Melanézia hegyvidéki szigetének vadságának.
Összetétel
Arabica BIO 100%Crema és a kávé íze
A Pápua Új-Guineai BIO szemes kávé a jellegzetesebb, frissebb és gyümölcsösebbek közé tartozik. Felismerhető benne a mangó és a citrusfélék, a diós alaphangok szépen kiegészítik őket. A félreérthetetlen íz és aroma mögött a kávéültetvényeket körülvevő fák és gyógynövények állnak. Mivel 100% Arabica, finom, könnyű, kompakt krémet hoz létre a csészében.
A kávé eredet
A Pápua Új-Guinea-szigetek a Csendes-óceán északnyugati részén találhatók. Az egész területet Melanéziának ("Fekete-szigetek") hívják. A kávéültetvényeket távoli hegyvidéki területeken ültetik, például a Keleti Felföld tartományban. Az úgynevezett Keleti Felvidék a Kassam hágón keresztül érhető el, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a völgyre. Meredek hegycsúcsok emelkednek körülötte, a tartomány két legmagasabb csúcsa (Mt Tableop és Mt Michael) 3600 méter feletti magasságot ér el. A régióban váltakoznak az aszályos és az esős időszakok, amelyek december és április között fordulnak elő.
A területet rétek, cserjék és nagyobb magasságban hegyi esőerdők jellemzik, a bükkösök és a pandánok (pálmafák) túlsúlyával. 3000 méter felett a tengerszint felett vannak gyakori alpesi rétek vagy mohás erdők. Pápua Új-Guineára az állat- és növényvilág nagy faji sokfélesége jellemző. A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy a terület fővárosa Goroka.
A pápua új-guineai BIO kávé a HOAC-hoz (Highlands Organic Agriculture Cooperative) társult gazdálkodóktól származik, amely több mint 2600 kistermelőből álló szervezet, amely Fair Trade tisztességes kereskedelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, és jelentős összegeket fektet be üzleti és közösségfejlesztési projektekbe. Ezek végül több mint 15 000 lakos számára előnyösek. A HOAC tagjai hagyományos kávéfeldolgozási módszereket alkalmaznak. A leszüretelt kávébogyók héjától és a gyümölcshús egy részétől kézi pépesítőkkel szabadítják meg a bogyókat. A fellazított babot vízzel teli erjesztőedényekbe öntik, amelyekben 24-36 órán át hagyják, majd végül úgynevezett afrikai ágyakon (magasított szerkezetek) vagy betonlapokon szárítják.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MEXICO instant kávé - arabica és robusta keverék

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé
