

Forró csokoládé - Mogyoróvajas
Ha jó kakaót szeretne kóstolni, válassza a ghánai kakaót. Ha pedig egy nagyszerű forró csokoládéra vágyik, válassza ezt. A mogyoróvajas forró csokoládé egyszerűen mesés. A közepes étcsokoládé jegyeit az édes és sós mogyorós finomságok sora egészíti ki. Csak öntse rá a tejet, és örökre bele fog szeretni.
Összetétel
Zsírszegény kakaópor 21%, Cukor, Szárított sovány tejpor, Só, Sűrítőanyag (E466), Tömörítőanyag (E341)Krém és csokoládé íz
Forró csokoládé - mogyoróvajas közepesen keserű és természetesen gazdag csokoládéízzel rendelkezik. Ezt a mogyoróvaj kellemes nyomai támogatják, amely egyszerre édes és enyhén sós. Ennek a forró csokoládénak az aromája is nagyon jól illeszkedik az úgynevezett mogyoróvajéhoz.
Eredete
Ha ennek a forró csokoládénak az eredetét keressük, akkor Ghánába kell mennünk. Itt nőnek a kakaófák (Theobroma cacao), amelyek magjából a kakaópor készül.
A ghánaiak körülbelül a 19. század vége óta termesztik a kakaófákat, és 1911 és 1976 között országuk volt a vezető kakaótermelő, a világ éves mennyiségének 40 százalékát szállítva. A helyi önkormányzat ezért átvette a kakaóipar irányítását, felügyeli a termelői árakat, támogatja a kutatóintézetet, ösztönzi a gazdákat a termés minőségének ellenőrzésére és a további teendőket. Az 1970-es években azonban Ghána nem állt jól e létfontosságú árucikk exportja terén. Sok gazda felhagyott a kakaótermesztéssel, a tüzek és a szárazságok pedig tovább rontották a helyzetet. A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank a kakaópiac részleges reformját szorgalmazta. Ma Ghánában mintegy 1,6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel, és hat régióban termesztenek kakaófákat.
A kakaófától a forró csokoládéig tartó út hihetetlenül hosszú. Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a kakaóbabfáknak 5-15 évbe telik, mire egyáltalán virágozni kezdenek. Ha ez megtörtént, a gazdáknak meg kell várniuk a nagy termésű termést, és kézzel kell leszedniük - szó szerint úgy, hogy machetével lefejtik az ágakról. A bogyók húsából (vagy helyesebben a hüvelyekből) magukat a babokat szedik ki, amelyeknek néhány napig erjedniük kell, majd meg kell száradniuk.
A kakaóbabot ezután feldolgozóüzemekbe szállítják, ahol pörkölik, őrlik és préselik. Az így kapott masszát szétválasztják, hogy kakaóport és kakaóvajat kapjanak. Csak az így előállított kakaóporból lehetett "kikeverni" a mogyoróvajas forró csokoládét. Néhány csepp aroma, cukor, sovány tejpor és néhány más összetevő hozzáadásával az eredmény egy olyan finomság, amelyet reggelire, uzsonnára és vacsorára is fogyaszthat.
Fogyasztása nem ajánlott laktózérzékenyek számára.
Hatásai - kávék
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Öntsünk 3-4 teáskanál forró csokoládét (20g-26g) egy csészébe. Öntsünk rá 200 ml forró tejet vagy vizet.
A tejjel készült csokoládéital enyhébb ízű és sűrűbb, krémesebb állagú lesz.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1550 kj / 370 kcal |
Zsírok: | 2,8 |
ebből telített zsírok: | 1,6 |
Szénhidrátok: | 70 |
ebből cukrok: | 68 |
Fehérjék: | 12 |
Só: | 0,7 |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

BELGA PRALINÉ szemes kávé
