

PU ERH CITROMOS SIMOGATÁSSAL
Sötét, friss és lágy. Összekötöttük a Pu Erh természetes föld ízét a kissé savanykás európai citromok ízével. Így jött létre a vonzó és ízileg különlegesen érdekes kompozíció. Az alacsonyabb tein tartalom lehetővé teszi a citromos kincs egész napos kortyolgatását. És lehet, hogy sikerül mélyebbre kerülnie az utólag fermentált teák világába. Lehet, hogy az első kóstolásnál nem fog beleszeretni. De ha másodszorra ez sikerül, akkor egy egész életen át tartó szerelem lesz.
Összetétel
Vörös tea Pu Erh 80%, Citromfű, Citrom héj, Természetes aromaA tea főzete és íze
Ennek a szálas Pu Erhnek a főzete sötét, narancssárga színű. Földes, friss citrom illatú. Ugyanezt a kombinációt elvárhatja az ízétől is – van, aki az őszi erdőt, mások a nedves földet találják meg az ízében. Adjon hozzá a citrom frissességéből, és már meg is közelíti ennek a teának az ízvilágát. Azonban a tea igazi kóstolása semmit sem helyettesít.
A tea eredete
Hogy miért választottuk a Pu Erh-et? Éppen az atipikus íze és az illata miatt. Az alacsonyabb tein tartalma miatt is nagyon kedveljük, ami lehetővé teszi számunkra, hogy ezt az ősi kínai teát gyakorlatilag egész nap élvezhessük. A legfinomabb Pu Erh termelése, nem valósulhatna meg a kínai teacserjék (Camellia sinensis) leveleinek a betakarítása nélkül, mindenről elsősorban Yunnan tartománya híres. A dél kínai hegyvidéki terület, 1980 méter tengerszint feletti átlagos magassággal, évezredek óta kapcsolódik a teához. Nemcsak a régi teafák rendkívüli gondozása miatt, hanem a speciális éghajlata végett is, amelyre jellemzőek a monszun esők, a Yunnanban készült teák nem találnak versenytársat az egész világon. Maga a Pu Erhu termelése rejtélyes. A lassú erjedésének köszönhető, hogy ilyen kivételes ízű, és az egészségre pozitív hatású anyagokat tartalmaz.
Először a kínai teacserjékről (Camellia sinensis) betakarított tealeveleket hagyják elhervadni, a hervadásukat követően felmelegítik, tekercselik és szárítják. Ezen a ponton a munka messze nem ér véget. A közbenső terméket, az úgynevezett Mao Cha-t be kell nedvesíteni, kupacokba rakni, és hagyják erjedni. Mivel a Pu Erh-ez nemcsak a rügyeket, hanem az idősebb, baktériumokat és penészt tartalmazó leveleket is begyűjtik, az erjesztésük teljesen természetes. Ez a folyamat több napig, és akár évig is eltarthat. Miután az erjedésük befejeződött, a teát kiszárítják, szálas teaként, vagy tégla, illetve süteményformába préselve értékesítik.
A keverék második fontos összetevője a citromfű (Cymbopogon citratus). Ez egy trópusi fű, melynek minden része jellegzetesen citrom illatú. Nemcsak az ételek ízesítésére szolgál, a kozmetikai iparban is felhasználják.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.




















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Teaaszűrő gömbölyű ø 40mm + alátét
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN KUKICHA - zöld tea

VÖRÖS ÁFONYÁS KAKTUSZOS - zöld tea
