

Trópusi gyümölcs – gyümölcs tea
A Karib-tenger? Thaiföld? Fülöp-szigetek? Ne utazzon sehova, a tea pillanatok alatt a trópusokra repíti! A pitahaya, kivi, ananász, papaya és más gyümölcsök keveréke az igazi nyár hangulatát idézi. Csak öntse le forró vízzel a lédús darabokat. Ez a tea annyira finom, hogy egyszerűen nem igényel további gondoskodást. Csak dobjon bele néhány mentalevelet és egy szelet lime-ot.
Összetétel
Alma darabok 62%, Sárkány gyümölcs darabok, Homoktövis, Arónia 5%, Goji 5%, Aroma, Kivi, Ananász (ananász, cukor, citromsav), Papája (papája, cukor), Fekete áfonya (fekete áfonya, cukor), Vörös áfonyaA tea infúziója és íze
A trópusi gyümölcstea aranyszínű, nagyon kellemes, édes gyümölcsös aromájú italt eredményez. Ízében az eper, a kivi, az ananász és a papaya jegyei dominálnak. Az összkompozíció így harmonikusnak és frissnek hat.
A tea eredete
Milyen gyümölcsök teremnek valójában a trópusokon? Ha megnézzük az olyan országokat, mint Brazília, Indonézia, Thaiföld, Kolumbia vagy a Fülöp-szigetek, banán-, narancs-, mangó-, papaya- és ananászfa-ültetvényeket találunk, de kókuszdiót és avokádót is. Ha az összes hozzávalót össze akarnánk gyűjteni ehhez a teához, nem tudnánk egy helyen megtenni. Lássuk tehát például a sárkánygyümölcsöt (pitahaya), a kivit és az ananászt.
A pitahaya, más néven sárkánygyümölcs a Selenicereus nemzetségbe tartozó kaktusz termése. Dél-Mexikóban, Guatemalában, Costa Ricában és El Salvadorban őshonos, de ma már Ázsiában, Ausztráliában és a Karib-térségben is termesztik. Ha még nem látott kúszó kaktuszt, próbáljon meg elképzelni egy pitahayát. Háromszögletű, húsos, kúszó szárú, akár több méter hosszúra is megnőhet, és nagy, illatos virágokat hoz. Ezek azonban csak éjszaka nyílnak ki, és másnapra elhervadnak. A kaktusz termése egy kemény héjú, néhány pikkellyel borított bogyó. Körülbelül 500 grammot nyomnak, és természetesen jól elrejtik a legérdekesebb részt - az édes, lédús gyümölcshúst, amelyben több száz apró fekete mag található.
A sárkánygyümölcs nemcsak ízletes, hanem C-vitamint, vasat, rostot és flavonoidokat is tartalmaz. Általában frissen fogyasztják, de gyümölcslevek, lekvárok stb. készítésére is használják. A kivi Új-Zélandon, Olaszországban, Kínában, Chilében és Kaliforniában őshonos. A sárkánygyümölcshöz hasonlóan egy kúszónövény gyümölcse, de ezúttal nem kaktusz, hanem egy nagy, ovális levelekkel rendelkező növény. A neve? Actinidia deliciosa. Virágai fehér vagy krémszínűek, termése ovális, barna szőrös héjjal borított, zöld húsú, benne fekete magvakkal. A gazdák a héjról tudják, hogy mikor van itt az ideje a szüretnek - amikor a kivi megérik, a színe zöldről barnára változik.
Azok, akik időről időre kivit fogyasztanak, kiegészítik étrendjüket C-, K- és E-vitaminnal, káliummal és folsavval. Ezt pedig semmiképpen sem szabad kihagyni. Ezt a gyümölcsöt a legjobb frissen fogyasztani, alkalmas salátákhoz, desszertekhez, készíthető belőle gyümölcslé és lekvár, sőt, szárítani is lehet.
Harmadjára vessünk egy pillantást az ananászra. Őshazája a Brazília déli része és Paraguay közötti terület. Mivel azonban annyira népszerű, Thaiföldön, Hawaiin, Indiában, sőt a Fülöp-szigeteken is termesztik a gazdák. Az ananász növénynek kemény, hegyes levelei vannak, amelyek a rozetták közepéből nőnek ki, és akár 1,5 méter hosszúra is megnőhetnek. A levelek zöldek, a széleiken éles tüskékkel. Az ananász rózsaszínes-lilás virágokat hoz, amelyek fokozatosan egyes bogyókból álló terméssé alakulnak.
Az ananász gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban, és ásványi anyagokban, például mangánban. Ezenkívül bromelain enzimet is tartalmaz, amely segíti a fehérjeemésztést, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az ananászt főként frissen, konzervként, szárítva vagy gyümölcslé formájában fogyasztják. Édes íze miatt desszertekben, salátákban, italokban, sőt húsételek köreteként is használják.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében),majd szűrje le.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.

























Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 8 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0.5 g |
ebből telített zsírok: | 0.1 g |
Szénhidrátok: | 0.5 g |
ebből cukrok: | 0.3 g |
Fehérjék: | 0.5 g |
Só: | 0.01 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

GOJI-MÁLNA - gyümölcs tea

ENGLISH BREAKFAST - fekete tea
