

KALABASA MISTERIO 150 ml - 1 db
A Kalabasa Misterio egy kivájt tökből készült hagyományos edény, amely ideális a Yerba Mate elkészítéséhez és kortyolgatásához. Minden kalabasa eredeti, kézzel készített, és méretben és formában kissé eltérhet. Megfelelő gondoskodással hosszú élettartammal és autentikus élménnyel jutalmazza Önt.
A Kalabasa kiváló minőségű tökből készül, akár 4 mm vastag falú. Minden kalabasa eredeti, ezért mérete és alakja kissé eltérhet.
Térfogat: 100 ml
Hogyan használjuk a természetes kalabasát
A Kalabasa egy kivájt tök. Mivel tisztán természetes, tartósítószerekkel nem kezelt anyag, a Yerba Mate kortyolgatására szolgáló hagyományos edénynek szüksége van egy kis gondoskodásra és odafigyelésre.Cserébe hosszú élettel és rendkívüli élményekkel jutalmazza Önt.
Az első használat előtt végezze el a curadot
Ne hagyja ki ezt a "beavatási rituálét". Ennek köszönhetően megszabadítja a kalabasát a pépmaradványoktól, és úgy készíti elő, hogy a kívánt ízt adja italának.
1. Töltse meg a kalabasát 2/3 Yerba Maté levéllel (használhat száraz vagy már főzötett is), és öntse fel forró vízzel.
2. Hagyja állni a kalabasát 12-24 órát.
3. Távolítsa el a kalabasa tartalmát, öblítse ki langyos vízzel, és kaparja ki a belső falakat egy kanállal. Ez eltávolítja a pépet a tartályból.
4. Öblítse le újra a kalabasát langyos vízzel.
5. Amikor a tököt alaposan megtisztította, tegyen bele száraz Yerba Maté-t, öntse fel forrásban lévő vízzel, és hagyja állni 24 órát.
6. Öntse ki a kalabasa tartalmát, öblítse ki langyos vízzel, és hagyja alaposan megszáradni.
Kétnaponta jól szárítsa meg
A kalabasa penészesedésének megelőzése érdekében legalább kétnaponta pihentesse. Az ital elfogyasztása után csak öblítse ki a tartályt langyos vízzel, és helyezze a radiátor közelébe vagy a napra.
A penész a sötét fekete, gombaszagú bevonatról ismerhető fel. A penész jelenléte jó ok arra, hogy a kalabasát új darabra cserélje. A használat során azonban előfordulhat, hogy a tök belsejében zöldesszürke bevonatot talál - ez rendben van, a Yerba Mate okozza.
Ne féljen az nedvességtől
Kezdetben apró vízcseppeket láthat a kalábasz falán vagy alján. Nem kell emiatt aggódni A tök porózus, és eltart egy ideig, amíg a pórusok bezáródnak a kalabas használatával. Ha az edény eleinte túl nedves, ivás közben helyezze egy csészealjra.
Tanácsra van szüksége?
